Over mij Tarieven Bereikbaarheid & Route Volwassenen Ouderen - Geropsyche Kinderen & jongeren Relatietherapie Holebi & Gender Sociaal agogische coaching & Counselling Online coaching & Counseling Relaxatietherapie Psychodiagnostiek Nutritionele psychologie Nuttige links Contact

NUTRITIONELE PSYCHOLOGIE (Voedingspsychologie)=> Nutritionele Psychologie is de wetenschap die het effect van voeding bestudeert op het psychologisch welzijn (psychologische flexibiliteit).

=> Eenzijdige voeding en overmatig gebruik van enkelvoudige KOOLHYDRATEN, SUIKERS en CAFEINE, maar ook chronische stresstoestanden kunnen leiden tot te weinig aanmaak en zelfs uitputting van de voorraad aan hormonen en neurotransmitters die we nodig hebben voor onze psychologische flexibiliteit.

Symptomen van voedingstekorten lijken vaak op symptomen van psychische problemen, zoals uit onderstaande lijst blijkt:

Symptomen van STEMMINGSSTOORNISSEN:

Symptomen van VOEDINGSTEKORTEN:


=> Die tekorten kunnen aangevuld worden middels het wijzigen van ons voedingspatroon, waardoor het kan bijdragen tot het verbeteren tot zelfs herstellen van de mentale uitputting.

=> De Nutritionele Psychologie biedt ons dus vanuit een integratieve visie, een bijkomende tool om onze mentale schatkist op vrij natuurlijke wijze terug aan te vullen. Zij vormt op die manier een ondersteunende behandeling binnen de psychotherapeutische behandeling van mentale problemen.

Voor wie dit wenst, kan deze tool besproken worden bij intake/behandeling binnen het PTC Schatakker.

Disclaimer: de aangeboden informatie vanuit de Nutritionele Psychologie is strikt gericht op het bieden van ondersteuning via voeding en is geen medische behandeling, noch is zij een vervanging voor individueel medisch advies of advies van een diƫtist.